Burrito burger – Sarajevo Food Dictionary

Burrito burger

Sastojci:

 1. 1 velika tortilja
 2. 250g junećeg faširanog mesa
 3. 100g puretine
 4. Cheddar sir
 5. Paprika
 6. Rukola
 7. Salata
 8. Crvena paprika
 9. Cherry paradajz
 10. Sudžuka
 11. Feta sir
 12. Sos

Priprema:

 1. Prije svega, prvo pogledajte klip ispod članka pa pratite recept tu ili čitajte u nastavku.
 2. Prvo što ćete uraditi jeste formirati meso, ali će da bude duže nego klasična pljeskavica, možda bolje reći oblik pravougaonika. Tako formirano meso ispržite, ali nemojte zaboraviti istopiti cheddar sir na istom.
 3. Dok se meso prži ispržite puretinu sa začinima sol, biber, čili, vegeta i ostavite sa strane dok se pljeska ne isprži.
 4. Pripremite i ostale sastojke tako što ćete isjeckati papriku, običnu i crvenu, salatu, cheddar sir, sudžuku te cherry paradajz. Možete dodati i fetu sir.
 5. Sos pripremite tako što ćete u zdjelu dodati majoneze i kečapa po dvije supene kašike, dodajte vlasac, sol i malo čilija. Kao i do sada, sve dobro promješajte.
 6. Formiranje burgera je prilično zanimljiv proces. Prvo ćete malo zagrijati tortilju s obje strane. Nađite u marketima što veću. Na nju zatim namažite sos, stavite salatu, pa sir, te sužduku, crvenu papriku, cherry paradajz. Na to stavite pljesku, te na nju rukolu i papriku. Sa strane stavite i puretinu te zarolajte burrito. Sve to fino zamotajte u aluminijsku foliju jer je lakše držati burrito tokom jela. Ponavljam, proces pravljenja ovog burgera obavezno pogledajte u klipu ispod recepta.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X