Sarajevo Food Dictionary

Nakon apsolutne senzacije Blind Food Tasting evenata u Sarajevu, gdje je sarajevska publika uživala u do sada tri organizovana Blind Food eventa, sa rasprodatim kacapitetom u svega 48h od objavljivanja istih, „SFD Gastro Events on Tour“ imaju svoje prvo gostovanje van Sarajeva te smo se za ovako posebnu priliku i čast odlučili za Mostar. Dolazimo do mostarske ekipe gurmana i dolazimo spremniji nego ikada! Moramo priznati da imamo malu tremu pred naš prvi event u Mostaru, što je svakako motivacija više da učinimo da se osjećate najposebnije moguće i da uživate u svemu onome što vam pripremamo zajedno sa našim saradnikom, fantastičnim domaćinom – restoranom Prestige, sa vrhunskim timom u kuhinji predvođen Chefom Jadranom Milićevićem na kormilu naše gastro avanture.
A pitate se…šta vam to spremamo? Spremamo vam totalno novo iskustvo izlaska u Mostaru, gastro okupljanja foodie-a, gurmana, ljubitelja hrane, dobrog zalogaja, ali ujedno i ljubitelja smijelih i nesvakidašnjih druženja. Spremamo vam prvo iskustvo guštanja hrane “uspavljivanjem” jednog čula – čula vida.

Blind food tasting jedna je od najinteresantnijih pojava u kulinarskom svijetu. Suština jeste „uspavati“ jedno čulo-vid, te tim postupkom intenzivirati sva ostala što će, na koncu, rezultirati boljim razumijevanjem onoga što jedemo. Ljudi su vizuelni tipovi, te sam izgled ima jak utjecaj na ukupan doživljaj određenog jela. Nemogućnost gledanja hrane utiče na njen okus, miris i generalno-percepciju.

Blind food tasting je odavno poznat trend, koji su chefovi diljem svijeta prigrlili, jer- zašto se u klasične noći pune divnih okusa, mirisa i hrane ne bi unijelo malo zabave?

Za ovu priliku, Chef Jadran Milićević je posložio 6 slijedova hrane od dva različita zalogaja na svakome od njih, za koja ćemo se, sa povezima na očima, morati poigrati da saznamo koji su i šta su uistinu! Slijedove hrane svakako nećemo pisati u opisu eventa kao što to inače radimo na našim gastro druženjima, jer je cilj upravo njihova tajnost i naše uživanje u otrivanju ukusa!

Event nije pogodan za osobe sa alergijama ili nekom vrstom limitacije glede sastojaka, namirnica i ukusa.

Event je pogodan za sve smjele gurmane koji si žele priuštiti prvi Blind Food Tasting experience u Mostaru i provesti noć istražujući vrhunsku hranu, u fanstatičnom ambijentu našeg domaćina i uz, vjerujemo, najbolje društvo gurmana.

Na kraju noći, svim prisutnima će se obratiti Chef Milićević sa objašnjenjem menu-a koji smo guštali tokom eventa. Po iskustvu iz Sarajeva vam već sada možemo reći da će galerija slika mostarskih gurmana sa povezima na očima biti u najmanju ruku….posebna 🙂
Za sve one koji se razmišljaju o tome da li doći i nisu 100% sigurni…predlažemo vam da pogledate galerije slikica sa prethodnih Blind Food Tasting-a u Sarajevu koje smo okačili u sam event kao i „Behind the Scenes“ vlogg koji smo snimili sa našeg posljednjeg Christmas Edition Blind Food-a. Sigurni smo da ćemo nakon toga brzinski dobiti vaš mail sa rezervacijom za vas i ekipu!

Cijena eventa (6 slijedova ) : 25 KM
Broj mjesta: ograničen
Lokacija: Restoran Prestige
Rezervacije i upiti na: info@sfd.ba
Kupovina karata za event: Restoran Prestige

*Rezervacija putem e-maila je obavezna. U rezervaciji naznačite da pravite istu za „Blind Food Tasting Mostar“ za XX broj osoba. Karte za event plaćate i podižete u roku od 24h od potvrde rezervacije.

Čekamo vas i….jako se radujemo druženju!


© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X