Game of Thrones burger – Sarajevo Food Dictionary

Game of Thrones burger

Sastojci:

  1. Pecivo
  2. 2 chili kobasice ili po želji
  3. 2 pileće pljeske
  4. Rukola
  5. Sos: majoneza, luk, domaće crveno vino, sol

Priprema:

  1. Tostirajte pecivo te na grill tavi ispržite chili kobaje i pileće pljeskavice. U marketima možete kupiti zaleđene pileće pljeskavice, ali ukoliko želite napraviti svoje od pilećih prsa slobodno to učinite.
  2. Dok se meso prži u malu zdjelu stavite 2 supene kašike majoneze te dodajte jednu supenu kašiku vina (ne mora biti domaće), soli i nasjeckanog luka. Sve dobro promješajte.
  3. Kada je meso gotovo, na pecivo namažite sos, stavite rukole te jednu pljesku. Na nju stavite kobaje te na kobaje i drugu pljesku. Na drugu pljesku stavite isjeckanog luka i prekrijte s drugim dijelom peciva na koji ćete namazati sos. Cijeli proces pravljenja burger pogledajte ispod članka.

Uživajte!

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary