Ćufte od leće zvane Fantazija – Sarajevo Food Dictionary

Ćufte od leće zvane Fantazija

200gr kuhane leće
1 jaje
1 supena kašika parmezana
prstohvat soli
prstohvat bibera
supena kašika prezle
1 češanj bijelog luka
1 manji luk
malo maslinovog ulja
——————————-

  1. Upalite rernu na 200 stepeni
  2. Na tavu stavite maslinovo ulje i propržite luk. Kada dobiejlijepu zlatnu boju, prebacite ga, bez viška ulja, u blender.
  3. U blender stavite i leću, jaje, parmezan, so, biber, prezlu i sitno isjeckani bijeli luk. Sve to dobro izblendajte.
  4. Smjesa je malo gnjecava, pa se poslužite suncokretovim uljem da zamastite kašičicu s kojom ćete vaditi smjesu, i zamastite i ruke jer ćete sa njima formirate ćuftice.
  5. Stavite ih na papir za pećenje, i u rernu na nekih 20tak minuta.

TIP: Možete ih jesti onako same, ili umakati u neki dip, ili možda smotati u tortilju. Takođe možete ih staviti uparadajz sos i poslužiti sa pastom.

Vjerujte mi na riječ – fanstatične su!

Pitch in The Kitch

Zdravo, ja sam Tanja, i poznavajući sebe mogu lako zaključiti da moji apetiti za životom rijetko spavaju. Otkad pamtim sebe da postojim i djelujem, pronalazim veliko zadovoljstvo u istraživanju i čitanju recepata, sadnji začina i povrća, ribolovu i naravno samom kuhanju. To je jedan aspekt kroz koji sam odlučila rasti kao osoba.

Moj ‘pravi posao’ je u IT-ju, te razmišljajući ‘inžinjerski’ dosta pomaže kod cijele organizacije sastojaka i procedura u kuhanju. Kroz poznavanje pravih ljudi, i pomenutu strast prema hrani, radim i kao jedna od urednica fenomenalnog magazina, portala, vodiča za najbolju hranu – Sarajevo Food Dictionary-ja.

Recepte biram i prilagođavam da bi bili što praktičniji, a opet da ne gube na ukusu.

Više praktičnih primjera u slikama možete naći na instagram profilu @pitchinthekitch


author
Let's get social

© 2017 - 2019. Sarajevo Food Dictionary