Sarajevo Food Dictionary

Polako ali sigurno dolazimo do kraja serijala o Slastičarni Sendi, fabrici sreće i istinskog zanata kada su torte i kolači u pitanju. Teško je odoljeti mjestu koje postoji iz jednog jedinog razloga, a to je da vam izmami osmijeh na licu.
Iako se bavi pravljenjem slastica po pomalo tradicionalnijim receptima, Sendi ne odstupa od trendova. Za one koji imaju celikaju, ili jednostavno one koji su odabrali da ne jednu gluten, Slastičarna Sendi je pripremila Gluten free kolače od smokve i još jedan od rogača. Vječita je dilema koji je bolji, a vama ne preporučujemo ništa drugo nego da posjetite ovo mjesto i probate oba.
Za odabir forme kolača i torti, samo je nebo granica. Odaberite oblik inspirisan crtanim filmovima, stvarnim životom , igranim filmovima i pustite uvježbani tim slastičarne Sendi da radi svoju čaroliju i dostavi vam kolač koji je definitivno unikatan i neprikosnoven. U svojoj kuhinji ljubavi, Slastičarna Sendi je napravila torte inspirisane crtanim filmom Frozen, Maša i Medvjedom, Lego Movie, Harry Potterom… Jednom prilikom su napravili čak i jedno ogromno Kinder jaje.
Takođe poseban akcenat u svojoj ponudi Slastičarna Sendi daje svadbenim tortama, koje već odavno nisu samo klasične torte za slavlja. Svadbene torte koje se prave u Sendiju imaju izgled i okus pravih umjetničkih djela, koji su napravljeni da Vaš poseban dan učine još posebnijim i vrijedim pamćenja.
Slastičarna Sendi se potrudila da svakom bitnom momentu u vašem životu ponudi opciju da ga uljepša i učini što ukusnijim, tako da ovdje za sebi bitne praznike, možete naručiti kutiju keksića ili medenjaka. Na ovaj način ostavićete više vremena da se tokom praznika družite sa svojim najbližima, a ujedno da njima servirate ono što je istinski ukusno i kvalitetno.
P.S. Čuli smo da se priča da su kolačići, i to oni što se drže u tegli, što mirisom i okusom podsjećaju na djetinjstvo se upravo takvi nalaze na policama Slastičarne Sendi, i da im je kada ih ugledate teško odoljeti, a tek kad ih probate… nećete stati na jednom.


© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X