Sarajevo Food Dictionary

Na jesen 2019. smo vam obećali nove SFD evente i do sada smo vam predstavili Blind Food Tasting, After Work Rage Booth, Školu zdravog kuhanja i šlag na tortu smo ostavili za predstojeću proljetnu sezonu koju ćemo u SFD-u započeti zajedno sa vama uz naš novi brend “Frisson Experiences”.

Šta je Frisson?
Frisson je francuska riječ koja u doslovnom prevodu znači naježiti se od zadovoljstva i to je ono što ćemo upravo i raditi na eventu!

Zašto Experiences?
Zato što je za razliku od klasičnih SFD evenata uz meni od četiri slijeda i tradicionalno serviranje istog, pored Blind Food Tasting evenata koji su također “experience eventi”, SFD ide korak dalje i želi vam pružiti doživljaj i iskustvo gastro eventa dalje od samog klasičnog ručavanja hrane.

Šta je to onda event Frisson Experiences?
Spremni? ….OK! Frisson Experiences je koncept gastro eventa koji je zamišljen kao “walk through” obilazak luksuznih apartmana u sklopu Hotela Bosmal Arjaan by Rotana. Naime, imati ćemo 4 slijeda hrane tematski brendirane u određenu kulinarsku cjelinu koju ćemo služiti na 4 najviša (pušačka) sprata Hotela u apartmanima u kojima će SFD goste dočekati kuhari i konobari koji će nam služiti slijedove sa menija uz posebno odabranu ambijentalnu muziku i set up apartmana za tu priliku. SFD gosti će svoje slijedove moći uživati razgledanjem spratova i luksuznih apartmana sa 360 roto pogledom na Sarajevo koje sigurno niste još vidjeli iz ove perspektive!
Nakon završetka prvog slijeda menija selimo se na naredni sprat u kojem se služiti drugi slijed, nakon njega na sprat više u kojem se služi treći slijed te završavamo event i noć na najvišem spratu Hotela. Svi su apartmani prilagođeni za pušače.

Tematska cjelina našeg prvog Frisson Experiences kojim slavimo početak proljeća je ISTOK te će naš meni od četiti slijeda izgledati ovako:

SREDNJI ISTOK – SPRAT 12
Mini falafel
Hummus
Moutabel

INDIAN SNACKS – SPRAT 14
Vegetarijanski Bhajis sa mango chutney i raita salatom
Mysore bonda (vege kuglice)

DALEKI ISTOK – SPRAT 16
Sushi
Kozice u tempuri sa chilly-mango dresingom
Teriyaki

SLATKI ZALOGAJI – SPRAT 18
Basbousa
Muhalabieh

Cijena eventa: 25 KM
Rezervacije na: info@sfd.ba
Broj mjesta: ograničen s obzirom na koncept eventa.

Ulazimo u proljeće drugačiji i uz sigurno najbolji gastro provod u gradu, zajedno sa najboljom gastro ekipom gurmana…zajedno sa vama! Čekamo vas!

SFD


© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X