Burger s kokicama – Sarajevo Food Dictionary

Burger s kokicama

Sastojci:

 1. Kokice sa sirom
 2. Cheddar sir
 3. Edamer sir
 4. Pecivo
 5. 180g junećeg faširanog mesa
 6. Sos: kečap, sir, majoneza, senf, sriracha, svježi bosiljak ili začin

Priprema:

 1. Prije nego meso počnete pržiti upalite rernu da se malo zagrije jer će nam trebati kasnije.
 2. Meso ispržite na tavi, ali obavezno posoliti i pobiberiti. Nemojte zaboraviti i istopiti cheddar sir na mesu.
 3. Dok se meso prži napravite sos. U zdjelu stavite supenu kašiku kečapa i majoneze, čajnu kašiku senfa i malo srirache. Prije nego sve promješajte, narežite malo svježeg bosiljka ili dodajte bosiljak začin.
 4. Ako se rerna do sada zagrijala, na jednu tepsiju stavite papir za pečenje na što ćete staviti pecivo. Na donji dio peciva ćete staviti sir edamer da se istopi, a gornji dio peciva će se fino zagrijati za burger.
 5. Kada je sve spremno, vrijeme je da se složi burger. Na pecivo s istopljenim sirom namažite sos i stavite kokice. Na njih ćete staviti meso, te na isto staviti još sosa i kokice. Preko stavite i drugi dio peciva. Cijeli proces pravljenja burger pogledajte u klipu u nastavku.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X