Sarajevo Food Dictionary

Frisson je psihofizički odgovor, koji se javlja kao nagrada nakon podražaja i manifestuje se kao ugodno i na svaki mogući način pozitivno valentno afektivno stanje.

Po ovakvoj definiciji, Frisson predstavlja stanje kojem težimo kroz svaku svoju aktivnost, plan ili projekciju. Prepoznajući bitnost hedonizma, i uživanja u pravim stvarima, SFD vam predstavlja još jedan u nizu orginalnih Experience Events, koji će vas zasigurno oduševiti.

Sarajevo Food Dictionary je pored svojih veoma uspješnih autorskih događaja kao što je Blind Food Tasting i After Work Rage Booth, i onih evenata koji predstavljaju meni od četiri slijeda, ili klasično ručavanje, došao do jedne ideje koja uključuje uživanje svakog čula, i stalnu promjenu palete okusa u vašim ustima, tako i vizualnih i audio elemenata.

Event je osmišljen tako da smo jelovnik podijelili u četiri cjeline. Srednji istok, Indija, Daleko istok i pripremljeni slatki zalogaji. Svaki od ovih cjelina će biti smješten u jedan od luksuznih apartmana pomenutog hotela. Svi apartmani su prilagođeni za pušače, i nalaze se na samom vrhu zgrade, s 360 stepeni roto pogledom, koji će vas, a i nas, svaki put kad pogledamo Sarajevo kao na dlanu, oboriti s nogu.

Kako sami event u svoj naziv uključuje riječ Experience, ući ćemo malo u detalje same detalje posjete. Event je osmišljen na način, da pri ulazu u bilo koji od apartmana koji predstavlja određenu kulturu, svaku svoju misao i osjećaj prepustite luksuzu oko vas, jer svaki apartman u ovom hotelu je prostran, i izuzetno uređen. U svakom apartmanu, dok razgledate i prolazite kroz ekskluzivno uređene prostore, dočekaće vas konobari koji će služiti slijedove menija uz muziku koja slavi, i laska okusima koji su posebno za vas pripremljeni.

Ovaj event je orjentisan prema okusima Istoka, usmjeren prema ambijentalnoj muzici koja opušta i smiruje duh, vizualnom efektu pogleda na Sarajevo i walk through iskustvu apartmane hotela Bosmal Aryaan by Rotana, koji su prostrani i veoma elegantno dizajnirani s najnovijom tehnologijom, te pripremljeni za udobnost i praktičnost koju svi traže kada svoju kuću zamijene hotelom.

Hajmo sada malo o ozbiljnijim temama. Svi smo svjesni da na događajima gdje se hrana služi u zalogajima, ili u već manjim porcijama, obično se koristi plastični tanjiri i posudice, koje su na prvi pogled jeftiniji, ali je zabrinjavajuće koliko štete ta plastika donosi u narednih 500 godina svoje biorazgradnje. Rotana, kao internacionalni restoran, jako vodi računa o ekološkoj osviještenosti.

Sva hrana će biti poslužena u posudicama od bambusa, koje su lagane, i daju neki dodani osjećaj okusa zbog samog materijala od kojeg su napravljene, a i zbog motiva drveta odlično izgledaju na slikama.

U svijetu koji je vrlo ovisan o plastici, Rotana konstantno traži načine da smanji potrošnju plastike i naravno njen negativan uticaj na okoliš. Svako od nas treba da podrži takvu inicijativu i da podrže napor vlasnika i menadžera restorana koji svjesno  mijenjaju svoje produktivne procese i time smanjuju otpad.

Više info o meniju na stranici Upcoming Events ili SFD fbook.


© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X