Gin tonic burger – Sarajevo Food Dictionary

Gin tonic burger

Sastojci:

 1. Gin
 2. Tonic
 3. Led
 4. Pecivo
 5. 200g junećeg faširanog mesa
 6. Suha mozzarella
 7. Salata
 8. Kiseli krastavci
 9. Sos: majoneza, BBQ sos, permezan sir, vlasac, sol i biber

Priprema:

 1. Od 200g mesa napravite dvije pljeske i ispržite na tavi uz sol i biber. Kada je donja strana gotova i prebacite meso na drugu stranu, stavite krišku mozzarelle na svaku pljesku da se istopi.
 2. Dok se meso prži, izrežite od peciva tri dijela, baš kao za Big Mac i tostirajte ih.
 3. Za to vrijeme pripremite sos, tako što ćete u manju zdjelu staviti dvije supene kašike majoneze, jednu čajnu BBQ sosa, narendajte permezana po želji, te dodajte vlasca, soli i bibera. Na sve to dodajte dvije čajne kašike gin & tonica, koji ćete napraviti odvojeno u čaši i s ledom. Sve dobro promješajte.
 4. Burger ćete formirati tako što ćete na tanjir staviti pecivo, namazati sos, pa staviti meso, te na meso isjeckane kisele krastavce. Zatim drugi dio peciva, na koje ćete također namazati sos, onda na to ide salata, druga pljeska, ponovo krastavci i završite s trećim dijelom peciva. Cijelu pripremu pogledajte u klipu ispod recepta.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X