Juneći tost burger – Sarajevo Food Dictionary

Juneći tost burger

– Tost hljeb
– Junece meso
– Sir gauda
– Paradajz
– Kiseli krastavac
– Čips
– Kecap
– Majoneza
– Origano

Prvo ćemo formirati meso i ostaviti u frižider da se malo stisne, kako bi se lakše pržilo.

Na vruću grill tavu stavite maslaca i kada se istopi stavite meso. Pržite s jedne strane 10-ak minuta zatim prebacite na drugu stranu, samo nemojte zaboraviti da posolite i pobiberite. Kad je i druga strana ispržena stavite gaudu sir i preko poklopac i sacekajte da se istopi.

Dok se sir topi, na tost namažite sos od kečapa, majoneze i origana. Zatim na to stavite jednu lisku/krišku sira i na to meso. Na meso stavite paradajz (pa posolite), kisele krastavce i svoj nadraži čips.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X