Rukola burger – Sarajevo Food Dictionary

Rukola burger

Sastojci:

– 200g teleceg faširanog mesa
– 2 supene kašike kecapa
– 1 supena kašika majoneze
– origano
– dimljeni sir s cilijem
– paprika
– salata
– kiseli krastavci
– zacini: sol, biber, vlasac
– supena kašika maslinovog ulja
– pecivo

Krecemo od mesa. Meso formirajte u pljesku i ostavite u frižider na pola sasta. Nakon tog vremena, meso posolite i zatim stavite na grill tavu i pržite 7-8 minuta s obje strane. Nekoliko minuta prije nego je gotovo, na meso stavite deblju krišku sira. Nemojte dozvoliti da se istopi, dovoljno je da se malo potpari.

Sos cete napraviti kao i uvijek do sada. U malu zdjelu stavite kecap i majonezu te dodajte origano. Sve dobro promješajte i to je to.

Dok se meso prži, pecivo izrežite i stavite malo na grill tavu. Isto to uradite i sa paprikom, samo je prethodno operite, kao i salatu. Zatim na pecivo namažite sos, stavite salatu, papriku i kada je meso gotovo poredajte jedno na drugo. Na meso stavite kiseli krastavac i prekrijte s pecivom, na koje cete namazati sos.

Servirajte uz pivo ili colu!

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X