Chicken burger – Sarajevo Food Dictionary

Chicken burger

Ovaj burger možda nije pravi burger, u bilo kojem smislu riječi “burger”, ali ipak se svrstao u tu kategoriju jer… možemo!

Sastojci:

– pileći file
– brašno
– jaje
– Panko prezla
– začini: dimljena paprika, vlasac, vegeta (ako volite) sol i biber
– ulje
– kupus: bijeli i ljubičasti
– majoneza
– pecivo

Priprema:

1. Piletinu operite, osušite i izrežite na prstiće.

2. Zatim svaki uvaljajte prvo u brašno (u brašno stavite začine i promješajte), pa jaje pa panko prezlu.

3. Ulje zagrijte na 160 stepeni te ubacite piletinu. Pržite dok ne dobije smeđkastu boju.

4. Dok se piletina prži napravite salatu iliti coleslaw. U manju zdjelu isjeckajte kupusa po želji, ali ne pretjerujte, dodajte 3 supene kašike majoneze i himalajske soli. Sve dobro promješajte.

5. Pecivo tostirajte te na isto stavite coleslaw zatim poredajte piletinu.

Servirajte uz najdraži sok ili pivu!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X