Harisov rođendanski burger – Sarajevo Food Dictionary

Harisov rođendanski burger

– pecivo
– faširano junece meso
– pileći file
– sudžuka
– dimljeni sir
– Feta
– rukola
– cherry paradajz
– sos: majoneza, kečap, sol, biber, vlasac
– prezla
– brašno
– jaje

Priprema:

1. Ispržite meso i tostirajte pecivo, ali nemojte zaboraviti istopiti dimljeni sir na mesu i uz meso prepržite i sudžuku;

2. Pohujte piletinu tako što cete komadiće piletine prvo uvaljati u brašno (u brašno stavite začina po želji), zatim jaje i onda prezlu i u ulje;

3. Sos napravite tako što cete sve sastojke staviti u jednu zdjelu i dobro izmiješati;

4. Složite burger tako što cete prvo na pecivo namazati sos, zatim staviti rukolu, pa paradajz, zatim meso s istopljenim sirom, na to stavite piletinu, pa sudžuku pa Fetu i na kraju pospite još sosa.

Už ivjate!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X