Jaje na oko burger – Sarajevo Food Dictionary

Jaje na oko burger

Sastojci:

– pecivo
– 150g junećeg faširanog mesa
– 1 jaje
– cheddar sir (jedna kriška)
– Mozzarella (jedna kriška)
– luk ljubičasti ili po želji
– kiseli krastavci
– paradajz
– sos: kečap, majoneza, bosljak (začin), dimljena paprika, sol, biber, kiseli krastavac i sok od kiselog krastavca

Priprema:

1. Dok pržite meso i tostirate pecivo, napravimo sos tako što ćete u malu zdjelu staviti kečap, majonezu, bosljak, dimljena paprika, sol, biber, kiseli krastavac i sok od kiselog krastavca i sve to dobro promješajte.

2. Nasjeckajte luk po želji i izrežite paradajz.

3. Ispržite jaje na oko.

4. Kada je meso skoro pa gotovo, stavite obje kriške sira i pustite neka se istopi.

5. Na tostirano pecivo namažite sos, stavite paradajz, pa meso, jaje i na kraju i luk.

Poslužite uz najdraže piće!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X