Sastojci:
– pecivo
– 150g junećeg faširanog mesa
– 1 jaje
– cheddar sir (jedna kriška)
– Mozzarella (jedna kriška)
– luk ljubičasti ili po želji
– kiseli krastavci
– paradajz
– sos: kečap, majoneza, bosljak (začin), dimljena paprika, sol, biber, kiseli krastavac i sok od kiselog krastavca
Priprema:
1. Dok pržite meso i tostirate pecivo, napravimo sos tako što ćete u malu zdjelu staviti kečap, majonezu, bosljak, dimljena paprika, sol, biber, kiseli krastavac i sok od kiselog krastavca i sve to dobro promješajte.
2. Nasjeckajte luk po želji i izrežite paradajz.
3. Ispržite jaje na oko.
4. Kada je meso skoro pa gotovo, stavite obje kriške sira i pustite neka se istopi.
5. Na tostirano pecivo namažite sos, stavite paradajz, pa meso, jaje i na kraju i luk.
Poslužite uz najdraže piće!