Sarajevo Food Dictionary je prva i jedina neovisna recenzija gastro ponude u Sarajevu. Bez kupovine rangiranih mjesta! Bez turističkih ocjena! Samo najbolja sarajevska hrana za vas! Vodič je dvojezičan, te su sve informacije u njemu dostupne na bosanskom i engleskom jeziku.

Kroz svako novo izdanje proširujemo područje interesa i trudimo se da damo odgovore našim čitaocima i pratiteljima i prije nego šta shvate da imaju pitanja.

Gastro abeceda je proširena na preko 100 jela, gdje svako jelo prati određena informacija, pomoću koje ćete izvući najviše iz posjete određenom lokalu. Naravno tu je i opis jela, kao i tri top lokacije gdje se određeno jelo služi. Kroz anonimni obilazak ugostiteljskih objekata, od Baščaršije do Ilidže, Sarajevo Food Dictionary donosi jedan kompletan vodič kroz sarajevsku hranu, sve u svrhu da svojim pratiocima olakša dilemu o posjeti, ili donese novu preporuku lokala. Zainteresirani? E svoj besplatni primjerak možete uzeti na više od 60 atraktivnih mjesta (listu mjesta možete naći na stranici na linku).

Nije zadatak SFD-a da samo pomaže posjetiocima lokala. Mi smo tu da pojačamo vezu ugostitelja i gostiju, te da dovedemo do toga da se bolje razumiju.

Rad na pomenutom odnosu počeli smo kroz SFD evente. Riječ je o tematskim noćima, svaki put na drugom mjestu. Nekad je noć rezervisana za orijentalnu hranu, ponekad divljač, a nekad se služi pizza ili beer-snacks. Kakva atmosfera vlada na ovim eventima provjerite u SFD galeriji slika. Vaše je da pratite naš website, Facebook ili Instagram profil, pronađete SFD event koji želite posjetiti, rezervišete svoje mjesto pute info@sfd.ba i da dođete praznog stomaka. Ostalo prepustite nama.

Napornim radom, došli smo do toga da u mjesec dana uspijemo organizirati 3 eventa, na prekrasnim lokacijama, uz izuzetne menije. Trudimo se da se u ponudi SFD evenata uvijek nađe nešto novo, nešto što ne možete svaki dan probati. Ovaj konstantni rad na sebi je prepoznat od strane ugostitelja, a i naših čitaoca i pratitelja, te smo nagrađeni za nas prestižnim priznanjem – svaki event je bio rasprodan. Hvala vam na tome.

Zbog steknutog iskustva, odlučili smo proširiti svoju djelatnost i to na Sarajevo Food Creative. Ideja vodilja ovakvog jednog koncepta jeste da pomažemo ugostiteljima po potrebi, bilo da se radi o osmišljavanju nove ponude, evenata ili možda da privuku nove mušterije ili na bilo koji način da unaprijede svoj biznis. Sarajevo Food Creative stoji na raspolaganju sarajevskim ugostiteljima za sve nove, kreativne, osvježavajuće poduhvate, a ideja imamo mnogo.