Sarajevo Food Dictionary (SFD) je prvi gastro vodič kroz Sarajevo koji je sa radom krenuo u decembru 2017. godine. Prvobitni oblik postojanja SFD-a bili su printane publikacije gastro vodiča na 4 jezika koje su se besplatno dijelile na preko 100 distributivnih mjesta u Sarajevu (hoteli, hosteli, Airbnb, Booking smještaj, restorani, kafei i delikatesne radnje). SFD je do 2020.godine imao 6 publikacija sa 150.000 printanih vodiča.

U aprilu 2018. godine lansirana je i prva gastro vodička aplikacija „Sarajevo Food Dictionary“  za Androide i iOS platformu koja je također bila besplatna za sve korisnike i koja je podrazumijevala interaktivnu mapu Sarajeva sa označenim ugostiteljima, top picks u svakome od njih te offline navigiranjem do istih. Aplikacija je rađena od strane domaće kompanije Mistral (Maestral Solutions). U junu 2020. godine SFd je izbacio novu aplikaciju i novu web platformu www.sfd.ba (najveću bazu podataka gastro ponude, gastro dešavanja i gastro kolumni u Sarajevu).

U maju 2018. godine SFD je krenuo i sa trećom granom svog poslovanja – tematskim gastro eventima u Sarajevu. Do 2020. godine SFD je održao u prosjeku 3 tematska eventa mjesečno, odnosno više od 70 tematskih gastro evenata, radionica i škola kuhanja u preko 40 ugostiteljskih objekata. Neki od najreprezentativnijih gastro evenata SFD-a su Blind Food Tasting, After Work Rage Booth, Q-LeeN’Art events, Škola Zdravog kuhanja, Noć divljači, Detox Events, Radionice Raw Cooking, E Che Pizza! Events, Craft Bites (Beer & Burgers), After Work Cocktails, NY Brunches, Comfort Food Nights itd.

U septembru 2019. godine pokrenut je i prvi food vlogging u regionu – SFD Vlogging na YouTube kanalu Sarajevo Food Dictionary, kao i na Facebook te Instragram profilima SFD-a.

SFD u 2020.godini kreće sa širenjem tržišta gastro evenata i na ostale gradove u BiH.

Sarajevo Food Dictionary – Stvaramo gastro iskustva since 2017. /Creating Gastro Experiences since 2017.