Tradicionalno bosansko jelo od slaganog krompira i faširanog mesa, sa umućenim jajima i pavlakom.
Tradicionalno bosansko jelo od slaganog krompira i faširanog mesa, sa umućenim jajima i pavlakom.
U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri pa dodajte bijeli i crveni luk. Dobro promješajte i čim se kristalizuje dodajte faširano meso, sol, biber i alevu papriku. Dinstajte kraće vrijeme dok meso ne dobije roskastu boju. Ugasite ringlu.
Zagrijte rernu na 230C. Pouljite i posolite krompir, a zatim posložite jednu trećinu u tepsiju veličine 20x30cm. Ponovite sa slojem mesa (pola smjese). Ponovite još jednom. Vodite računa da gornji sloj bude krompir i da je meso ravnomjerno raspoređeno. (Imati ćete 3 sloja krompira i dva sloja mesa.) Ubacite u rernu i pecite 40 minuta.
Izmješajte jaja, pavlaku i mlijeko. Prelijte preko musake, dodajte peršun i vratite tepsiju u rernu. Pecite dodatnih 20 minuta. Poslužite gotovo jelo preliveno pavlakom.U većoj tavi zagrijte ulje na srednjoj vatri pa dodajte bijeli i crveni luk. Dobro promješajte i čim se kristalizuje dodajte faširano meso, sol, biber i alevu papriku. Dinstajte kraće vrijeme dok meso ne dobije roskastu boju. Ugasite ringlu.
Zagrijte rernu na 230C. Pouljite i posolite krompir, a zatim posložite jednu trećinu u tepsiju veličine 20x30cm. Ponovite sa slojem mesa (pola smjese). Ponovite još jednom. Vodite računa da gornji sloj bude krompir i da je meso ravnomjerno raspoređeno. (Imati ćete 3 sloja krompira i dva sloja mesa.) Ubacite u rernu i pecite 40 minuta.
Izmješajte jaja, pavlaku i mlijeko. Prelijte preko musake, dodajte peršun i vratite tepsiju u rernu. Pecite dodatnih 20 minuta. Poslužite gotovo jelo preliveno pavlakom.