Održan 2. Detox Night powered by BIONA.ba – Sarajevo Food Dictionary

Održan 2. Detox Night powered by BIONA.ba

Drugi po redu Detox Night powered by BIONA.ba održan je u srijedu, 20. juna, u intimnoj atmosferi  i za 40 posjetitelja/ki,  u prelijepom i ugodnom ambijentu Noova restorana u sklopu Sunnylanda Trebević.

Nakon bajramskih praznika, te prekomjernog unosa bajramskih poslastica, detox je zasigurno našim organizmima bio prijeko potreban,  a ujedno smo osvježeni kročili u ljetni period.

Misiju čišćenja naših organizama predvodio je iskusni i vrhunski tim kuhara Noova restorana, te  svim posjetiteljima/kama 2. Sarajevo Food Dictionary eventa priuštio jedno nezaboravno gastro-iskustvo.

 

Ljubitelji/ke hrane imali/e su priliku prvo uživati u povrtnom pireu od brokula i korjenastog voća serviranim sa prilogom od grilovanog tofua by Biona, te u thai salati od svježih krastavaca i mrkve sa dresingom od bundevinog putera i sjemenki. Nakon toplog i hladnog predjela,  uslijedilo je pomno pripremljeno i ekstravagantno servirano glavno jelo – punjena puretina na sous-vide način. Za sami kraj, kulinarski tim spremio nam je neobičan desert – mousse od citrusa kojim smo sinoćnju gastro-priču 2. Detox Night eventa uspješno priveli kraju.

Drugi Detox Night powered by Biona.ba bio je rasprodat, a mi vas sa zadovoljstvom obavještavamo o narednom, tećem Sarajevo Food Dictionary Detox Night eventu koji je planiran za 16. juli kada nastavljamo svoju misiju pružanja novih i kvalitetnih gastro-iskustava, ujedno pristupačnih svima.

Vidimo se 16. jula!

Vaš Sarajevo Food Dictionary

 

 


author
Piše: SFD
Fotograf evenata

Muhamed Osmanagić

UpcomingEvents

Maj, 2021

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X