Održan 2. Gluten-free Night powered by Uštipak – Sarajevo Food Dictionary

Održan 2. Gluten-free Night powered by Uštipak

Drugi Gluten-free Night powered by Uštipak održan je sinoć u ambijentu sarajevskog restorana Preporod. Bezglutenci su imali priliku kušati gazpacho (hladna pasirana španska supa od povrća sa maslinovim uljem i paprom) i salatu od mladog špinata sa kozjim sirom i narom, nakon čega je uslijedilo glavno jelo – teleće pečenje sa rebara uz ratatouille. Za sami kraj, svi prisutni su uživali u uštipcima punjenim čokoladom i prelivenim smeđim šećerom posluženim uz sezonsko voće. U sklopu sinoćnjeg eventa, koji je i ovaj put bio rasprodat, Sarajevo Food Dictionary je svim ljubiteljima hrane „Uštipak“ – prve bezglutenske uštipke u Sarajevu sa dostavom na kućnu adresu.

„Uštipak“ kombinira tradicionalne i moderne metode kuhanja, te je siguran izbor za sve ljubitelje hrane koji imaju intoleranciju na gluten, a u njihovoj ponudi ističu se dvije vrste gluten-free uštipaka: slani uštipci sa gluten-free jestivom korpicom u kojoj se nalazi namaz po želji i slatki gluten-free uštipci punjeni eurokremom ili džemom posuti čokoladom u prahu.

Naredno druženje u organizaciji SFD Kitchen programa zakazano je već za 16. juli u već svima dobro poznatom „Noova“ restoranu u sklopu Sunnylanda Trebević, a svoje mjesto na 3. Detox Night eventu možete rezervirati na e-mail: info@sfd.ba.

Vidimo se 16. jula!

Vaš SFD


author
Piše: SFD
Fotograf evenata

Muhamed Osmanagić

UpcomingEvents

Maj, 2021

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X