Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Riblja čorba u Boccone Trattoria – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Riblja čorba u Boccone Trattoria

Sarajevo Food Dictionary krenuo je u istraživanje najistaknutijih jela u Sarajevu! Svake sedmice ćemo vam predstavljati novo ukusno jelo i mjesto gdje ga možete probati.

Mnogi bi rekli da nema smisla naručivati jela od ribe u centru Sarajeva, a oni koji su jeli u Bocconeu su sigurni da je to možda i najbolja opcija za odličan obrok.

Radi se o ribljoj čorbi.

Boccone Trattoria je restoran u centru grada, koji mirise na ukusno i domaće, a to je tako jer vas Fahro, vlasnik, svaki put svojom hranom ugosti kao najdraže prijatelje, i to se cijeni.

Što se tiče recepta, čorba je kombinacija morske i riječne ribe, kvalitetnog maslinovog ulja, paradajza, peršuna i bijelog luka, jer upravo je tu pobjeda ovog jela – u jednostavnosti, a opet u balansu. Riba nije usitnjena, u jednoj porciji su kozice, lignje, dagnje, te cijeli filei soma, brancina, lososa. Svaka porcija je pravljena zasebno, te se time daje poseban personalni dodir i nikad isti ukus, samo uvijek bolji od prethodnog puta kad ste bili.

Čorba je u našoj kulturi obično tretirana po nutritivnoj vrijednosti, a i konzistenciji kao predjelo, ali Boccone nam  svaki put uspjeva ponuditi kompletan obrok u jednoj porciji, koji vas tjera da ga preporučite svakome ko pita.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X