Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Hamburger u Blind Tigeru – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Hamburger u Blind Tigeru

Sarajevo Food Dictionary krenuo je u istraživanje najistaknutijih jela u Sarajevu! Svake sedmice ćemo vam predstavljati novo ukusno jelo i mjesto gdje ga možete probati.

Ovo mjesto vam se mora svidjeti. Od samog ulaska u lokal gdje vas dočeka vrlo ugodan profesionalan, a opet prijateljski raspoložen personal, do enterijera i hrane i pića koji se služe.

Blind tiger je koktel i burger bar, pa u jednoj posjeti treba probati i jedno i drugo i od toga napraviti jednu ukusnu uspomenu. Sastojci su prirodni, kvalitet pića odličan, te iako je jelovnik detaljno napisan, nije potrebno imati tačnu viziju onoga što želite jesti ili piti kada konobar dođe. Kroz lagani razgovor sa konobarom, jasno se iskristalizira vaša narudžba. Takav pristup gladnim i žednim osobama je jako cijenjen, jer su veoma male mogućnosti greške u jelu koje ste naručili.

Hamburger, koji je zvijezda ovog restorana, je doveden do savršenstva. Dolazi serviran sa domaćim pomfritom ili sa slatkim krompirom, koji sa svojim rustikalnim izgledom je odličan partner samom hamburgeru.

Slojevi hamburgera su iskusno slagani, jer u jednom zalogaju svakog sastojka gotovo bude podjednako. Hrskava slanina na vrhu se skladno sljubljuje sa istopljenim sirom i mesom, koje onda osvježava zelena salata i paradajz koji su pri dnu.

Ovo je jedan od onih hamburgera gdje trebate zasukati rukave i ne truditi se da jedenje izgleda pristojno, jer upravo u tom neredu je punoća ukusa. Naravno uvijek imate opciju da jedete hamburger viljuškom i nožem.

Iako fantastično začinjen, uz svaku narudžbu hamburgera i krompirića dođe i set raznih sosova, kojima možete dodati ljutine, slatkoće ili oporosti hamburgeru.

Vrlo koristan savjet je da veliku čačkalicu, koja dođe probodena kroz hamburger, ne vadite odmah, jer zahvaljujući njoj sastojci stoje na mjeestu, omogućavajući da se hamburger jede sistematski bez rastavljanja.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X