Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Brownie iz Espresso Laba – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Brownie iz Espresso Laba

Sarajevo Food Dictionary krenuo je u istraživanje najistaknutijih jela u Sarajevu! Svake sedmice ćemo vam predstavljati novo ukusno jelo i mjesto gdje ga možete probati.

U gradu kafe i slatkiša, dosta je zahtjevno se isticati.

U centru grada se krije Espresso lab, koji spada u jednu od onih modernih kafeterija, koju posjećuju ljudi koji ne pričaju preglasno, i cijene tuđu privatnost. Odmah s lijeve strane na ulazu se nalazi frižider sa slasticama i sendvičima. Posvetite pažnju istom.

Između privlačnih deserta, čokoladni brownie koji se poslužuje u Espresso Labu je veliki zalogaj koji svaki čokoladoljubac mora uvrstiti u svoju listu čestih posjeta.

Savršen kvadratni oblik, blago ispucala korica na vrhu, a opet sočan unutra, garantuje nezaboravan „mmmmmm“. Iako je brownie dosta klasičan desert, tamna boja crne čokolade obećava punoću ukusa.

Bitno je naglasiti da nisu preslatki. Iznenađujuće su kompaktni i sočni, a opet nisu teški i neispečeni do kraja, što zna biti slučaj kada se pokušava zadržati vlažnost kolača.  Prošaran je pločicama bijele čokolade, koja se topi u ustima stvarajući sklad mliječnog i čokoladnog. Tu iznenađenja ne staju, da bi poboljšali doživljaj i ukus, te ubrzali topljenje ovog deserta u ustima, ovaj brownie se poslužuje zagrijan.

Htjeli mi to priznati ili ne, sve najbolje je napravljeno od čokolade. S obzirom na to da se radi o dovoljno velikom komadu kolača, iznenadite nekoga i podijelite ovaj kolač, jer izgleda da je dimenzijama namjerno napravljen većim, da bi ga uspjeli podijeliti i proslaviti ovaj okus s dragom osobom.

Espresso lab služi i odličnu kafu, nezamjenjivog okusa i jačine, koja je odlično uklapa u slatkoću ovog deserta. Šta drugo reći nego pravi desert na pravom mjestu.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X