Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Krofne iz Mrvice – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Krofne iz Mrvice

Sarajevo Food Dictionary krenuo je u istraživanje najistaknutijih jela u Sarajevu! Svake sedmice ćemo vam predstavljati novo ukusno jelo i mjesto gdje ga možete probati.

Neverovatno brzo se proširila vijest da krofne u slastičarni Mrvica su odlične i toliko dobre da je nastala pomama za njima. Iako slastičarna, Mrvica nudi široku paletu pekarskih proizvoda, koji svojim izgledom i mirisom kotiraju visoko među svim sličnim proizvodima u Sarajevu.

Krofnu iz Mrvice posebno će poštovati oni koji su se ikad u životu upustili u avanturu pravljenja krofni kod kuće, pa tako su na težak način saznali kroz koji se pakao pretpostavki, zakona i poravnanja zvijezda mora proći  da bi ova slastica ispala kao u Mrvici. Krofne prelako mogu prijeći granicu u nepovoljnom smjeru pa da svojim ukusom podsjećaju na obično pecivo. Tijesto mora da bude kontrolisano, i više puta dignuto, a ulje ne prevruće, inače će krofna dobiti rupu unutra, gdje će onda podsjećati na svog ‘siromašnog’ rođaka – uštipak.

Krofna iz Mrvice je veličinom dovoljno  velika da stane u dlan. Da bi je zagrizli morate malo više otvoriti usta, ali to ne predstavlja problem jer je savršeno vazdušasta, kao oblak koji  je vanilast, lagan i sladak. Krofne su uvijek svježe i prekrasne žute boje, te je punjenje količinski odlično u odnosu na veličinu krofne.

Svaka krofna u Mrvici izgleda domaće i podsjeća nas na djetinjstvo, što mirisom što filom. Postoje krofne s dva različita punjenja, ona s džemom od marelice i  ona s čokoladom. Upravo je to jedan od velikih pluseva ovog deserta, jer Mrvica nije odlučila da plasira novi ukus ili izgled krofne da bi osvojila prvo mjesto u nevidljivom takmičenju, odlučila je da pobijedi u klasičnoj izvedbi, u čemu joj svakako skidamo kapu.

Ostaje samo da nakon ovakvog detaljnog opisa odete i posjetite Mrvicu na jednoj od dvije lokacije i počastite se ovim fenomenalnim desertom koji će u vama izazvati onu dječju radost i želju da pojedete još jednu krofnu, bar da bi probali onaj drugi okus.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X