Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Salata od hobotnice u Restoranu Luka Sarajevo – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Salata od hobotnice u Restoranu Luka Sarajevo

Sarajevo Food Dictionary krenuo je u istraživanje najistaknutijih jela u Sarajevu! Svake sedmice ćemo vam predstavljati novo ukusno jelo i mjesto gdje ga možete probati.

Iako u centru grada, Luka Sarajevo ima svoju privatnost i mir u koji se uvijek želite vratiti. Ima tu neku toplinu domaće morske kuhinje, i teško da možete pogriješiti s odabirom jela. Čim uđete u ovaj lokal odmah će vam biti jasno da ste ušli u prvoklasni riblji restoran.

Veliko kormilo na zidu, slike i siluete brodova kao dekoracije, mirisi  u zraku garantuju autentično morsko iskustvo. Doživljaju doprinosi i to što možete vidjeti kuhara kako sprema vaše jelo. Iz nekog razloga to vam stvara bliskost s personalom restorana.

Ovaj restoran krasi bogat meni, ali jedno se jelo posebno ističe, prvo zbog visoke kvalitete namjernica, načina spremanja i na kraju postignutog ukusa, drugo zbog toga što je ovo jelo ovako ukusno teško pronaći čak i u priobalnim mjestima, a ne u kontinentalnom gradu kakvo je Sarajevo. Radi se o salati od hobotnice.

Mnogi misle, da je jelo bogatije i ukusnije što više komponenti ima, što kada su morski plodovi u pitanju nije istina. Kompleksnost ukusa jela s morskim plodovima leži u jednostavnosti. Hobotnica je savršeno pripremljena i u svoj svojoj jednostavnosti prezentirana u poludubokom tanjiru s par kriški limuna sa strane. Naravno tu je vrhunsko maslinovo ulje, kapari i ljubičasti luk koji osim što doprinose ukusu, odlično dekorišu jelo bojama.

Ambijent Luke Sarajevo dizajniran tako da vas sve podsjeća na more, kao i unikatna gastronomska ponuda koja je napravljena od svježih namjernica i vrhunskog vina. Potpun doživljaj je ponuđen posjetiocima, ali svako čulo pamti, podsjeća vas da se vrijedi vratiti i stvarati nove uspomene.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X