Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Revolucija 1764 doručak – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Revolucija 1764 doručak

Sarajevo Food Dictionary krenuo je u istraživanje najistaknutijih jela u Sarajevu! Svake sedmice ćemo vam predstavljati novo ukusno jelo i mjesto gdje ga možete probati.

Od djetinjstva nas uče da je doručak najvažniji obrok u danu, i ima nešto posebno u tom ritualu jedenja ujutro, kao da te namjernice koje pojedemo imaju direktan utjecaj na produktivnost tog dana. Mnogi restorani nude razne doručke, ali jedan se posebno ističe sa svojom ponudom.

Revolucija 1764 je caffe restoran u centru grada, na glavnoj šetnici Ferhadiji. Veliki portali, i lijepo uređen enterijer doprinose osjećaju udobnosti i uživanju. Pored doručka u Revoluciji 1764 možete pojesti pizzu, wok ili neki od odličnih sendviča, i naravno zasladiti s nekim od nevjerovatno ukusnih kolača koje svaki dan personal ovog lokala priprema za vas.

Doručak je poslužen na velikoj ploči, a izgleda kao mali švedski sto jer predstavlja razne tipove doručaka koje inače možete pronaći na jelovnicima u restoranima. Na ploči za serviranje dođe svega po malo, i jednostavno nije previše nego svaki put izazove onu dječiju radost, jer imate dilemu od čega krenuti.

Ovo je jedan način jedenja koji vam preporučujemo: centralni događaj tanjira je omlet i hrenovke, pa krenite od njih. Kao prilog omletu posluženo je nekoliko komada pečenog povrća. Tu su i vruće domaće pogačice, koje se odlično mogu slagati s purećom šunkom i sirom, koji su izrezani i pažljivo složeni. U malim staklenim posudicama se nalaze i ostali prilozi – nekad je to sir, nekad pavlaka, a nekad puter.

Da zasladite na tanjiru možete naći jedan kroasan i džem, nekad se servira i voćna salata, ali to sve zavisi od dana i ponude.

Uz šolju svježe kafe ili čaja, i ovakav doručak vi ćete sigurno biti spremni da pobijedite sve izazove koje jedan dan stavlja ispred vas.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X