Krempita iz Abruzzo-a – Sarajevo Food Dictionary

Krempita iz Abruzzo-a

Sarajevo je grad slatkih recepata, iz godine u godinu se otvaraju nove slastičarne koje nude drugačije i nove deserte kako izgledom tako i ukusom. Izbor nikada nije bio veći i drago nam je zbog toga.

Ali ima nešto u klasičnim receptima i kolačima, kao da nose neki tračak tradicije i ukusom nas mogu vratiti u tačno određenu tačku u vremenu. To je slučaj sa krempitom u Abruzzo-u.

Krempita izgleda kao jednostavan kolač za napraviti, ali upravo u toj jednostavnosti nastaje savršenstvo. Perfektna debljina lisnatog tijesta koje odvaja dva sloja kreme, koja nije preslatka nego baš onako kako treba. Gornji sloj hrskav i posut šećerom u prahu stvara balans s kremom koja

svakim zalogajem oduševljava. Teško je pojesti samo jednu, jer je sva ujedno vazdušasta i ujedno prekremasta punog ukusa.

Abruzzo slastičarna je jedna od najpoznatijih u gradu. Prije nego je otvorila svoj novi lokal u centru grada, svi smo znali da se po krempite ide na Marin Dvor. To je mali lokal, s uvijek ljubaznim personalom, i uvijek svježom ponudom. Abruzzo je sada otvorio još jedan lokal u centru grada, i

tako ovaj fenomenalni desert približio još više ljudi, tako da sve je manje isprika zašto niste probali ovaj kolač.

Poslušajte nas, i posjetite Abruzzo ako niste do sad, a ako jeste neka vam ovo bude podsjetnik da počastite sebe i svoje najbliže paketom prvoklasnog talijanskog deserta.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X