Čokoladna torta – Sarajevo Food Dictionary

Čokoladna torta

U slastičarni u Strossmayerovoj ulici se mogu naći nevjerovatni kolači koji plijene i izgledom, a i ukusom. Onaj kolač koji posebno privlači pažnju je čokoladna crosata.

Okrugli čokoladni tart, ispunjen čokoladnom kremom punog ukusa je i nevjerovatnog izgleda. Ukrašen je s par lješnjaka, jednom bijelom puslicom i zlatnim prahom koji je nevjerovatno slaže s tamnom bojom čokolade i čini ovaj kolač bogatijim.
Iako je i tart čokoladni, kao i krema, radi se o različitim ukusima. Tart je prhak i nema gorčinu kakaa, dok je krema pravljena s čokoladom s nešto većim udjelom kakaa, što čini da svaki zalogaj istinski okupira usta.

Ukusom plijeni, ali ono što je najprivlačnije kod deserta jeste da je svaki komad izgledom isti – savršen. Obratite pažnju na sve kolače koji se mogu kupiti u Granada Cakes and Desserts. Istinski svojim izgledom, i ukusom ova slastičarna utiče na standarde kolača koji su do sad bili važeći.

Posjetite ovu slastičarnu u centru grada, ali obavezno otiđite s nekim i podijelite ovaj desert, jer kao da je pravljen da zbliži dvoje i uljepša njihov dan, jer definitivno se radi o jednom od kompletnijih deserta koje nudi grad Sarajevo.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X