Pileća salata iz Tavole – Sarajevo Food Dictionary

Pileća salata iz Tavole

Salata je dugo vremena bila servirana kao prilog uz glavno jelo. Izvanredan je izvor vitamina zbog sirovog povrća koji je glavni sastojak salate. Kako je obično salata najbogatija vitaminima i dobrim kalorija na jednom stolu gdje je serviran ručak, bilo je dosta logično da se u salati kao jedna od komponenti servira pileće meso.

Salata kao dodatak jelu je prerasla u obrok 1924, kada je jedan kuhar u Meksiku napravio prvu mesnu salatu i nazvao je Cezar.

Mi nećemo tako daleko ići s preporukom gdje možete pojesti odličnu pileću salatu. Naša preporuka se već godinama pravi u centru grada u prekrasnom talijanskom restoranu Tavola.

Ovaj restoran je idealno mjesto za porodični ili poslovni ručak, ali uživaćete i sami ako se odlučite kvalitetno nahraniti taj dan. Sva jela su pravljena od kvalitetnih, svježih namjernica i jelovnik obiluje jelima s talijanskim štihom, ali ono što preporučujemo ovaj put i na šta stavljamo akcenat je upravo pileća salata.

Karakteriše je idealan omjer povrća, piletine i kuhanog jajeta, koji zajedno čine jednu prekrasnu cjelinu s poželjnim nutritivnim vrijednostima za jedan obrok. Nije li to što svi želimo?

Svi volimo salate kao obrok! Uz dresing koji sve povezuje, možemo je jesti bez grižnje savjesti, a pri tome osjetiti onu zadovoljnu sitost koja je uvijek nešto čemu težimo u objedu.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X