Maslenica iz Slatko i Slano – Sarajevo Food Dictionary

Maslenica iz Slatko i Slano

Malo je ljudi koji ne vole maslenicu, jer kod sastojaka koji čine maslenicu nema se puno toga ne voljeti. Pizza tijesto, piletina, sir, gljive i sos su osnovne komponentne ovog fenomenalnog jela. Dosta kompletan obrok možemo se svi složiti.

Maslenicu možete naći u raznim lokalima svuda po Sarajevu, ali Sarajevo Food Dictionary je za vas odabrao tri mjesta gdje se služi najbolja maslenica. U današnjoj preporuci pisaćemo o onoj koja se služi u Slatko i Slano.

Vodeći se filozofijom da je odličan obrok nije samo obrok nego emocionalno iskustvo se može vidjeti iz načina na koji ovaj restoran priprema i servira svoju hranu. Takvom politikom i pristupom pripremi namirnica oformirili su svoju klijentelu koja se rado vraća i rado preporučuje ovo mjesto drugima.

Koliko god je maslenica jednostavna za pripremiti, finalni proizvodi se mogu u mnogočemu razlikovati. Tijesto je slično pravi kao pizza tijesto i tu je velika prednost ovog restorana, jer su jednom dijelom svoje djelatnosti specijalizirani u pekarskim proizvodima. Tijesto je dovoljno debelo i ujedno hrskavo da obrok učini prvoklasnim. Tako ukusan oklop od tijesta je punjen piletinom, koja se topi ustima jer se po principu zatvorene pice, unutar tijesta se spremala u svojim sokovima.

Kada je pripremljena, prelivena je perfektno začinjenim sosom od gljiva, koji cijeli taj doživljaj upotpunjava jer ukus postaje nježan,a opet dovoljno jak da vas tjera da ne razgovarate dok sve nije pojedeno.

Na kraju bitno je naglasiti da je porcija više nego dovoljna da se zasitite, ali da odmah po izlasku planirate ponovnu posjetu ovom restoranu, koji inovaciju, kvalitet i inspiraciju zaista ugrađuju u sva svoja jela i proizvode.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X