Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Pasta sa kozicama – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Pasta sa kozicama

Gdje u gradu otići na ukusnu pastu kakvu samo Talijani mogu spremiti, a da je obogaćena ukusno pripremljenim kozicama?

Sarajevo Food Dictionary je istakao takvo jedno mjesto kroz svoje preporuke. Riječ je o restoranu BarSa u samom centru grada. Jako lijepo sređen restoran s velikim portalima i menijem koji plijeni svojom unikatnošću. Tim od vrhunskih kuhara u svako jelo unosi vlastiti potpis, tako da na ovom mjestu možete naći pizza-u s pistacijama i grilovanu hobotnicu s čipsom od krompira. Radi se o restoranu bez pretenzija, gdje se poslužuje hrana koja velikodušno ističe okus.

Jelo koje vam ovim putem želimo preporučiti je pasta sa kozicama. Iako pasta sa kozicama izgleda jednostavno za napraviti zbog broja sastojaka koji ulaze u recept, omjer svakog sastojka, tajming stavljanja istog u jelo, kao i vrijeme kuhanja uveliko utiču na okus jela i naravno kozice, u čiju svježinu ne trebate sumnjati bar kada posjetite ovaj lokal.

U gradu možete naći veliki broj jela sa morskim plodovima, neki manje luksuzni neki više. Može se pojaviti pasta sa šafranom ili šarenim biberom, ali ovdje se kuhari drže glavnih elementarnih sastojaka: češnjak, maslinovo ulje, kozice, bijelo vino i samo dodir tajnih sastojaka – i to je ispravno jer postoje jela, kao što je ovo, koja su jednostavno otporna na bilo koju vrstu prevelikog update-a sastojaka.

Kada je servirano, ispred sebe imate tanjir pun boja, i svaka komponenta za sebe doprinosi ukusu. Blago termički obrađen paradajz, daje onu talijansku notu, a tikvice kremastu strukturu. Možemo vam obećati da posjetom ovakvom jednom restoranu prepuštate se iskustvu prve klase.  Pored ukusnih jela, koja izlaze iz kuhinje ovog restorana, doživljaj i prijatnost personala će vam dići kriterije za buduća iskustva.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X