Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Sufle iz 4 sobe gospođe Safije – Sarajevo Food Dictionary

Sarajevo Food Dictionary predstavlja: Sufle iz 4 sobe gospođe Safije

Malo je ljudi u gradu koji ne znaju za 4 sobe gospođe Safije. Divno opremljen enterijer, te ako obratite pažnju na namještaj i svjetla, primjetićete da su postavljeni da predstavljaju pozornicu, koja je spremna da predstavi najveću zvijezdu ovog restorana – savršeno pripremljenu i prezentiranu hranu.

Želite znati gdje u Sarajevu možete naručiti i zaista dobiti hranu spremljenu i serviranu prema najvećim standardima? Upravo ovdje. Strast ovog lokala su najfinija jela koja se mogu dobiti kombinacijom svježih sastojaka, koji svakodnevno dolaze, i vještinom, koja je stečena kroz godine iskustva.

Objed u 4 sobe gospođe Safije je u rangu gastronomskog objeda kojem prethodi pažljiv odabir jela iz neprestano rastućeg repertoara recepata. Zatim kupovina dobrih, po mogućnosti lokalnih proizvoda koji se sljubljuju s preporukama koje vam personal predstavlja, opisujući kombinacije koje izrazito otvaraju apetit, kao i odabir vina koja se odlično kombinuju s odabranim menijem i profinjeno postavljenim stolom.

Jelovnik je formiran prema izboru namjernica koje su taj dan kupljene, tako da dopustite personalu da vas uvede u ponudu tog dana. Kroz razgovor ćete osjetiti strast koju ovaj restoran ima prema hrani. Maštovite kombinacije lokalnih i svježih sastojaka, obrađene dovoljno da oduševe. Posjetom ovom restoranu nećete pogriješiti, čak ćete svoje standarde upotpuniti novim iskustvima i očekivanjima koje restorani ovog tipa nude svojim posjetiocima.

Jelo koje želimo vama preporučiti u ovom članku jeste čokoladni soufle, serviran po standardima koje nalaže jedno prvoklasno francusko jelo. Cijeli ovaj desert vam pruža zanimljivu doživljaj kroz sve kontraste ukusa i tekstura kroz koje prolazite.

Iako zvuči kao jednostavno jelo, ovaj desert oduševljava teksturama koje dobijete servirane ispred sebe. Kolač je mekan, što svjedoči tome da je zadatak kuhara urađen do kraja i uspješno, jer souffler na francuskom znači disati, napuhati se.  Pored toplog čokoladnog dijela deserta nalazi se pire od malina ili nekog šumskog voća, koji daje kontrast slatko kiselim okusom slatkoj čokoladi. Čokoladni dio je kolača je vruć, čemu idealan kontrast daje kugla sladoleda, koja je položena na hrskavu teksturu orašastih plodova.

Jesti piti i opuštati se. To je moto u koji ćete početi vjerovati od momenta ulaska u ovaj lokal. Sve što vam pružaju jeste poticaj da sve što jedete bude ukusno, sve što pijete bude u skladu s hranom i atmosferom, tako da opuštanje može biti samo slijedeći logični korak. I to se cijeni i tome se vraća.


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X