Food Network aplikacija-kuhajte sa najdražim chefom! – Sarajevo Food Dictionary

Food Network aplikacija-kuhajte sa najdražim chefom!

Zaljubljenici u hranu i kuhanje, u svim dijelovima svijeta, ostali su očarani najnovijom idejom Food Networksa koja bi ujedinila kuhanje, komfort vlastitog doma, te vještine najboljih svjetskih chefova.

Naime, riječ je o aplikaciji koja bi korisnicima omogućila proprilično intenzivne časove kuhanja (25 časova sedmično), te live prenose spravljanja najboljih i najukusnijih jela iz kuhinja kulinarskih velikana-Bobby Flay, Giada de Laurentiis, Martha Stewart, Guy Fieri, Alton Brown, Ina Garten, Ree Drummond i drugih. Tokom live prenosa, „učenici“ mogu razgovarati sa kuharima, konsultovati se, pitati za savjete, a ukoliko imate sreće i uhvatite ih u dobrom raspoloženju-možda saznate i tajne sastojke njihovih statement jela. Planirano je preko 80.000 recepata, ne uključujući one koje će, možda, predložiti pretplatnici aplikacije. 

Aplikacija nosi naziv „Food Network Kitchen“, u završnim je fazama pripreme, a zvanično će biti objavljena krajem oktobra. Pretplaćeni korisnici će čak od kuhara moći zahtijevati pravljenje određenog jela, te podučavanje tempom koji njima odgovara. Prema dosadašnjim informacijama, pretplata će koštati svega 7$ mjesečno, ili 47.99 $ na godišnjem nivou.  Tokom 2020 godine, prikazivanje platforme će biti moguće preko medijskih playera kao što su Apple TV, Roku, Google Chromecast, Xbox One i Xbox 360. Food Network kuhinja gdje će vrsni kuhari pokazivati svoj talenat za kuhanje, ali i podučavanje, locirana je u New Yorku.

Food Network Kitchen app je kreirana u partnerstvu sa Amazonom, te će korisnici moći naručivati sastojke za jela sa Amazon Fresh online shopa.

Food Network tvrdi da će ova aplikacija omogućiti „iskustvo kakvo do sada nigdje nije ponuđeno“ a složit ćemo se-uistinu zvuči kao ostvarenje sna svih fanova kulinarskih emisija, gurmana i ljubitelja kuhinje i dobre hrane. Stay tuned!

 

 

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X