Novi bar koncept: Naplaćivanje po satu, a ne po količini pića! – Sarajevo Food Dictionary

Novi bar koncept: Naplaćivanje po satu, a ne po količini pića!

Cijene pića u barovima ne razlikuju se previše, a kada ste odlično raspoloženi i imate neki poseban razlog za slavlje, nećete baš cjepidlačiti i pratiti koliko ste novca dali za omiljeno pivo, koktel ili nešto drugo u čemu uživate. Nekad ćete za pola sata i nekoliko pića dobiti jako velik račun, dok ćete za neku drugu priliku izdvojiti značajno malo novca. Opet-ovisno o raspoloženju!

Vlasnik novog bara u Saint Louisu, imena „Open Concept“, odlučio je unijeti karakterističnu promjenu u način naplaćivanja, te će vam, umjesto pića, biti naplaćeno vrijeme boravka u baru. Sat vremena guštanja u ovom baru platit ćete 10 dolara. Ovaj čudni koncept naplaćivanja privukao je pažnju lokalnih medija, ali i gostiju, koji su, čini se, fascinirani ovom novinom.

Za „Open Concept Bar“ osnivači tvrde da će biti „nešto potpuno novo i nimalo slično prijašnjim barovima koje ste imali priliku posjetiti.“ Rezervacije „vremena“ koje ćete provesti u baru morate unaprijed izvršiti, i to online (kakva olakšica!) ili direktno u baru, ukoliko vam je usput. Kada platite vrijeme koje ćete provesti u baru (a to morate dobro procijeniti) možete se opustiti i popiti koliko god želite… i koliko možete, ovisno o vašem kapacitetu.

Koja pića „Open Concept“ ima u ponudi? Tu su kokteli, Franzia vina, piva kao što je Bud Light (ništa high-end, ali za cijenu koju će posjetioci zasigurno premašiti popijenim količinama, sasvim uredu), a ukoliko ipak odlučite za malo bolja pića, morat ćete doplatiti još 10 dolara, te odabrati Patron, Maker’s Mark, Kettle One, craft piva i drugo.

Michael Butler, vlasnik bara, kazao je kako je ovo „prvi bar ovog tipa u regionu i cijeloj državi.“ Značajka koja, između ostalog, čini ovaj bar i cijelu priču jako specifičnima, jeste komunikacija između gostiju i osoblja: blagovremeno će vas, SMS porukama, obavještavati o preostalom vremenu. Svakako, vrijeme možete doplatiti, ukoliko kapaciteti bara to dopuštaju, ili ukoliko je neko otkazao rezervaciju. Plaćanje možete izvršiti i online, dok rezervišete svoje vrijeme u baru, tako da nemate brige i bezbrižno možete piti, družiti se i razvijati svoje social skills.

Ipak, kako se mnogi ljudi prosto ne znaju kontrolisati, a neograničena količina pića za 10 dolara zvuči jako primamljivo, javlja se novi problem-prekomjerna konzumacija.

„Kada primijetimo da osoba postaje vidljivo pripita, priskačemo u pomoć i serviramo Pedialyte. Mi brinemo za naše goste. Nešto svježe i voćno će osobu okrijepiti, a usput ćemo upozoriti da uspori s pićem“ rekao je Butler.

Očigledna prednost ovakvog bara jeste to što se garantirano dobije određena količina novca, ovisno o rezervisanom vremenu. Usluga je brza, čekanja nema, jer se rezervacije vrše unaprijed. S obzirom na to da je Open Concept tek nedavno otvorio svoja vrata posjetiocima, ostaje da se vidi da li će opstati i da li će ovakva smjela promjena donijeti više dobrog nego lošeg. Stay tuned!

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X