Sarajevo Food Dictionary

Fireball Valentine’s Day „Chocolate Is For Amateurs“

Kako se bliži Valentinovo, bliže se i panične epizode zbog pitanja „Šta, zaboga, kupiti“ boljoj polovini. Pažnju kupaca u radnji Vlamis Liquors, u Marylandu, privukla je kutija Fireball Valentine’s Day malenih bočica viskija naziva „Chocolate Is For Amateurs.“

Na Instagram accountu „foodiewiththebeasts“ objavljena je slika ove kutije sa opisom: „Život je kao kutija Fireball-a, nikad ne znaš kakav ćeš shot dobiti.“ Komentari na Instagram postu su sjajni i ljudima se više dopada ideja o viskiju kao poklonu za Valentinovo, nego o prevaziđenoj čokoladi. Muški dio publike je bio posebno oduševljen idejom o Fireball malenim, kompaktnim viskijima.

Pomenuta radnja, Vlamis Liquors, objavila je fotografiju kutije na svojoj stranici uz opis: „Pokažite voljenoj osobi da su još uvijek vatra i strast u vašem životu sa kutijom Fireball whiskeya!

Inače, Fireball Whiskey je hit u klubovima širom svijeta. Obično se pije u kombinaciji sa Spriteom, i to tako što je Sprite u širokoj čaši, a visku i maloj i uskoj, uronjenoj u Sprite. Osjetit ćete okus cimeta, viskija i Spritea, pravu eksploziju okusa, u jednom cugu. Porijeklo vuče iz Kanade, ali se prodaje i u Njemačkoj, Francuskoj, Irskoj, Australiji, Velikoj Britaniji, Izraelu i SAD-u.

Baskin Robbins-Valentine’s Day Menu Items

Dakle-euforija oko Valentinovog je u punom jeku, od prvog februara. Baskin-Robbins je, upravo zbog toga, lansirao cijelu kolekciju Valentine’s Day menija, koji se većinskim dijelom sastoje od sladoleda u različitim formama i sa različitim preljevima, ali djevojke su, naprosto, poludjele za istima.

Prvi okus nosi naziv Date night i odnosi se na sladoled od karamele i čokolade i predstavlja najjednostavniju varijantu Valentine’s Day menija. U drugoj varijanti, Date night podrazumijeva mini-čokoladne kolačiće sa karamelom umotane u slatku mašnicu.

Za one koji planiraju realizirati romantični dejt za Valentinovo upravo u Baskin-Robbinsu, tu je Date-Night Sundae meni, što je, ustvari, Date Night čokoladni sladoled sa preljevom od pralina od karamele, sjeckanih badema i šlagom.

Ono što je posebno zanimljivo jesu kartice koje dobijate uz odabrani meni, a koje uključuju natpise kao što su: „Darling, you take the cake“, „Do me a flavor? Be my Valentine“ i „You are the sprinkles on my ice-cream.

Bitno je spomenuti i magični Love Potion No 31, kao neizostavni i popularni meni za Valentinovo – kolač od borovnice i bijele čokolade, preliven sladoledom od borovnice i čokoladnim mrvicama u obliku srca.

U ponudi je i Valentine’s Day Unicorn Cake, sa čokoladom u obliku srca, čokoladnim mrvicama, te pink preljevom od malina.

Baskin-Robbins, također, nudi priliku da zaljubljeni naprave lijepi romantični gest za voljenu osobu: Možete naručiti posebnu tortu i odabrati natpis koji želite. U posebnoj ponudi za Valentinovo tu su „HERSHEY’S KISSES“ torte, Love Banner torta i Pink Conversation-Kiss me torta. U Baskin-Robbinsu se, izgleda, vjerno pridržavaju izreke da „ljubav na usta ulazi.“

 


author
Piše: SFD
Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X