OPG Džakula – Sarajevo Food Dictionary

OPG Džakula

Ovotjedna reportaža nas vodi do Pješivac kule, malog mjesta u općini Stolac na imanje obitelji Džakula.
Priča koju je ova obitelj pokrenula startala je prije više od 40 godina kada je Ivo Džakula krenuo sa sadnjom i proizvodnjom voća i povrća na na svom obiteljskom imanju.
Prije nekoliko godina Ivo je preminuo, a tri kćerke Danijela, Daliborka, Ivona i majka Mara Džakula nastavile su tamo gdje je otac stao.

Danijelu i njenu obitelj sam upoznala ovog proljeća kada sam prvi put posjetila njihovo imanje i obiteljsku kuću. Bila je sezona jagoda i pamtim da me čitav dan pratio taj neki opojni miris voća i neizmjerna ljubav koja je i pokretač čitave ove priče.
Svaki moj sljedeći susret sa ovim ženama u meni je budio sve veći osjećaj poštovanja i pripadanja. Teško je ne osjetiti duh gostoprimstva pa bilo da smo na njivi ili u dvorištu njihove obiteljske kuće.

Trešnje, jagode, nektarine, breskve, smokve, šipak i još mnoge druge kulture karakteristične za ovo podneblje možete pronaći na njihovom imanju.  
Ove hrabre žene ne odustaju ni u teškim vremenima te su nastavile razvijati svoj brand kroz OPG Džakula https://www.facebook.com/OPG-D%C5%BEakula-101486808266722/
Pored plasmana njihovih proizvoda na čapljinsku tržnicu od ove godine krenule su i sa proizvodnjom prirodnih sokova i džemova. Potražnje za prirodnim proizvodima uvijek ima, što se posebno pokazalo u ovim mjesecima iza nas, a na razvoju novih proizvoda rade i dalje.

Jedno je sigurno, a to je da će se nastaviti baviti proizvodnjom voća i povrća i razvijati liniju proizvoda kojima će i dalje okosnica biti ljubav koja je nit vodilja ove priče od samog početka.


author
Piše: SFD
Autorica teksta

Stanislava Borovac

„Za sebe bi rekla da sam turistički entuzijast kojem se poslovi i hobiji nadopunjuju. Spajam fotografiju i priču sa ljubavi prema istraživanju i promociju onoga što me okružuje.

Kroz SFD Gateways voditi ću vas kroz hercegovačka mjesta istražujući tradicionalnu hranu ali i modernu interpretaciju iste. Provozat ćemo se vinskim cestama, prohodati putevima sira i meda, slijediti mirise aromatičnog bilja da bi kroz boje, okuse i mirise prenijeli sve što ova suncem okupana regija nudi.“

Maj, 2021

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X