SFD Getaways – John Lemon – Sarajevo Food Dictionary

SFD Getaways – John Lemon

Raw slastice i smothie napici svakim danom su sve popularnii i prisutniji te je prvi takav bar zanimljivog naziva John Lemon house otvoren prije nekoliko tjedana i u mom rodnom gradu, Čapljini.

Sama ideja nastala je iz ljubavi prema miksanju različitih sastojaka, te isprobavanju okusa, a oboje ih je spojila ideja da iz Zagreba i Istre donesu nove ideje otkrivaju nam Anamarija i Marko vlasnici ovog slatkog kutka.
Samo ime Lemon označava limun kao žutu voćku, najzdraviju od svih, agrum s mediteranskog područja kojem pripadamo,  međutim ideja je bila približiti ljudima sam prostor a to je najbolje odraditi s domaćinom. John Lennon je u tom trenutku imao sve potrebno te kao jedna vrlo otvorena i pacifistička ličnost s kojom se ljudi vrlo brzo mogu povezati i osjetiti se baš kao kod kuće.

Smoothie, hladno- prešani sokovi i raw slastice su fokus John Lemon house. Ljudima pokušavaju približiti izvanredne okuse spravljene od namirnica kupljene u suradnji s lokalnim obrtnicima. Zdravo može biti ukusno, domaće i ogransko i upravo to je misao vodilja i samog branda.
Svaki smoothie pravi se na licu mjesta od sezonskih namirnica a sam menu se mijenja po godišnjim dobima kako bi uvijek koristili sezonsko voće i povrće.  
Kroz ponudu raw slastica koje pravi gospođa Ankica, Anamarijia mama, ponudili su alternativu i mogućnost izbora te su gosti već prepoznali sirovu hranu kao najbolji način prehrane.

Vizija Lemona je Ujutro energičan, popodne opušten, navečer društven.  Vlasnici ističu da je misija u svako doba dana pružiti gostima upravo ono što im treba, a zaniimljivo uređen interijer samog prostora vas jednostavno sam mami na ponovno druženje.

https://www.facebook.com/johnlemonhouse/
https://www.instagram.com/johnlemonhouse/


author
Piše: SFD
Autorica teksta

Stanislava Borovac

„Za sebe bi rekla da sam turistički entuzijast kojem se poslovi i hobiji nadopunjuju. Spajam fotografiju i priču sa ljubavi prema istraživanju i promociju onoga što me okružuje.

Kroz SFD Gateways voditi ću vas kroz hercegovačka mjesta istražujući tradicionalnu hranu ali i modernu interpretaciju iste. Provozat ćemo se vinskim cestama, prohodati putevima sira i meda, slijediti mirise aromatičnog bilja da bi kroz boje, okuse i mirise prenijeli sve što ova suncem okupana regija nudi.“

Maj, 2021

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X