Preukusni burger – Sarajevo Food Dictionary

Preukusni burger

Sastojci:

– 150g junećeg faširanog mesa
– roštiljska kobasica
– sir Gauda
– salata
– paradajz
– začini: vlasac, dimljena sol, biber
– svježi bosiljak
– maslinovo ulje
– sos: kečap, majoneza, origano, čili
– domaće pecivo

Priprema:

1. Stavite meso u zdjelu, dodajte začine i bosiljak, maslinovo ulje i sve promješajte. Formirajte pljesku i ostavite u frižider na papiru za kuhanje na pola sata.

2. Dok je meso u frižideru, pripremite pomfrit.

3. Grilujte kobasicu na grill tavi (ne zaboravite istopiti sir na pljeski), pogotovo ako imate tavu od punog željeza. Na njoj ćete pržiti i burger.

4. Dok se meso prži, napravite sos i pripremite salatu i paradajz. Samo jednu lisku salate i jednu krišku paradajza. Sos ćete napraviti tako što ćete u malu zdjelu nasuti 2 supene kašike kečapa i jednu majoneze i dodajte origano i čili. Promješajte i namažite sos na pecivo. Možete napraviti domaće ili kupite neko burger pecivo.

6. Sastavite burger tako što ćete na sos staviti salatu pa paradajz (kojeg ćete posoliti s dimljenom soli), onda stavite meso i kobasicu.

Servirajte s curry pomfritom i pivom.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X