Burger punjen kobajama – Sarajevo Food Dictionary

Burger punjen kobajama

Sastojci

pecivo
meso
kobaje po želji
cheddar sir ili po želji
sor: majoneza, dimljena paprika, začini
rukola
salata
paradajz

Priprema:

1. Od mesa napravite zdjelicu u koju cete staviti sir i ispržene kobaje. Uzmite još malo mesa i prekrijte sve to. Takvu gromadu od pljeske stavite u prozirnu foliju i u frižider na pola sata ili 10ak minuta u zamirzivač. Nakon toga, meso ispržite i onda pečenje dovršite u rerni.

2. Tostirajte pecivo.

3. Dok se meso prži napravite sos u kojeg ćete staviti 2 supene kašike majoneze, 3 kapljice nekog ljutog sosa, prstohvat soli, bibera i dimljene paprike i vlasca. Sve to dobro promješajte.

4. Na pecivo namažite sos, zatim stavite salatu i paradajz na to meso. Na meso stavite rukolu i na sve to gornji dio peciva na koji ćete namazati sos.

Uživajte!


author
Piše: SFD
Autor teksta

Haris Take Me to Food

Moja karijera kao food blogger nezvanično je počela prije 15-ak godina, a zvanično u aprilu 2016. kada sam pokrenuo Take Me To Food blog. U početku sam radio razne recepte, da bi se 2017. godine počeo fokusirati na burgere, zbog kojih me danas ljudi najviše poznaju.

Do sada sam napravio preko 100 burgera za blog, u životu vjerovatno preko 1000, a koliko sam ih pojeo… to je za sada nepoznata brojka.

Svaki dan razvijam nove burger recepte koje možete, osim na Sarajevo Food Dictionaryju, vidjeti i na Instagramu @haris.takemetofood.

Let’s get social

© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X