SFD Vam predstavlja: Vitaminka AD Banja Luka – snažna dama jednog vremena – Sarajevo Food Dictionary

SFD Vam predstavlja: Vitaminka AD Banja Luka – snažna dama jednog vremena

Okrenuti se domaćem postao je moto ove godine.
Sarajevo Food Dictionary kreće u priču o predivnim domaćim destinacijama koje će vam napuniti sva čula, a i o domaćim brendovima na koje možemo i trebamo biti ponosni.
Našim gurmanima i publici koja zna prepoznati dobar zalogaj, kvalitet i posebnost proizvoda predstavljamo za početak Vitaminka AD iz Banjaluke.
Ne zato što je možda najstarija fabrika u svojoj djelatnosti, nego zato što je ostala vjerna svojim tradicionalnim recepturama, kao što oni kažu proizvode „kao nekad“.
Njihova priča je zaista predivna i vrijedi je spoznati!


Fabrika je počela sa radom prije više od sedam decenija.
Krenuvši od male radionice 1947. godine, Vitaminka je postala najpoznatije preduzeće za preradu voća i povrća ne samo u Bosni i Hercegovini već i u regiji.
Na stotine porodica je našlo zaposlenje i osiguralo egzistenciju zahvaljujući organizovanom uzgoju voća i povrća, ali i radu na proizvodnim linijama.


Ova fabrika sa puno duše i tradicije se vraća i već ponosno godišnje otkupljuje desetine hiljada tona najkvalitetnijeg voća i povrća, od kojih nastaju domaći proizvodi u kojima svi uživamo, od ukusne marmelade, džemova, pekmeza, voćnih sokova i pasteriziranih proizvoda od povrća.


Svoje proizvode ova snažna dama plasira kako na domaćem tržištu, tako i na tržištima EU, Švicarske, Crne Gore, SAD-a i Australije.
Sarajevo Food Dictionary za Vitaminku sigurno može reći da je „Ukus koji spaja sve generacije“.
Vitaminka, snažna dama jednog vremena nam se vraća uz svu mudrost tradicije da nam obezbijedi povratak u ukuse djetinstva svakim našim zalogajem.


© 2017 - 2020. Sarajevo Food Dictionary

X